Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via ons formulier, bel dan even met de skischool 0570-636354. Natuurlijk kun je ook altijd even langskomen en kijken hoe het werkt.

Wat is een kennismakingsles?

In een kennismakingsles laten we je kennismaken met het skiën of snowboarden op de baan. Wanneer je nog nooit op wintersport geweest bent leggen we alles vanaf het begin stapsgewijs uit. Wanneer je al wel eens bent wezen skiën of snowboarden dan zul je merken dat dit op de baan wel enige gewenning vraagt. Enerzijds om dat de omstandigheden natuurlijk anders zijn, anderzijds omdat er door de jaren heen misschien ook wel wat foutjes in de techniek zijn geslopen. Na een korte gewenning kijken we waar er eventueel verbeterpunten zijn.

Moet ik het materiaal ook huren?

Nee. Bij al onze lessen is het materiaal inbegrepen. Hiervoor vragen we je om een kwartiertje voor je eerste les aanwezig te zijn zodat we de materialen uit kunnen zoeken en af kunnen stellen. Tevens leggen we je uit hoe je dat zelf kunt doen zodat je bij je volgende les(sen) zelf kunt bepalen hoeveel tijd je nodig hebt om op tijd te kunnen beginnen. Wanneer je eigen ski- of snowboardschoenen hebt dan adviseren we om die mee te nemen, maar het staat je vrij om die van ons te gebruiken. Skikleding is ook niet nodig, sportkleding volstaat.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

De meest gestelde vraag is ook de moeilijkste om te beantwoorden. Het antwoord is namelijk van heel veel faktoren afhankelijk. Wij hebben kaarten van 3, 7 en 12 lessen. Met 3 lessen kunnen we je de basis aanleren. Net als bij een 7 lessenkaart adviseren we om dan in de sneeuw nog wel gewoon op skiles te gaan. Bij 7 lessen kun je in de sneeuw misschien een klasje overslaan. Na 12 lessen kun je misschien met een klein beetje begeleiding de eerste dag in de sneeuw daarna zelfstandig verder.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op les?

Lessen op de baan zijn voor kinderen extra handig omdat de taal en het weer minder (nadelig) van invloed zijn. Vanaf een jaar of 4 kunnen ze op de baan een kennismakingsles skiën volgen. Na deze les geven we een advies over eventuele vervolglessen. Voor kinderen van de basisschool hebben we een speciale cursus die aansluit op de vakantie. Voor snowboarden is de minimumleeftijd 7 jaar. Voor het snowboarden zijn geen speciale kindercursussen.

Welke kleding moet ik aan?

Met ingang van seizoen ’20/’21 zitten we met de skibaan op het middenterrein van de Scheg. Ondanks dat dit overdekt en dus droog is wordt de temperatuur bepaald door de buitentemperatuur en de ijsbaan. Dat betekent dat de temperatuur op de baan tot zo’n 3 à 4 graden kouder kan worden dan buiten. Skikleding is dus al snel aan te raden.